0
ÜRÜNLERİMİZE BAKABİLİRSİNİZ
Kalita Japon el sanatları estetiği ve zarafetinin şahikasıdır. Nagasaki’deki Hasami kasabasında 4 yüzyıl önce geliştirilen bir porselen yapım tekniği olan Hasamiyaki metodu ile elde yapılır ve Hasamiyaki karakteristik beyaz rengini Amakusa Touseki seramik taşına borçludur. Bu işbirliği şık, dayanıklı ve bir o kadar da işlevsel bir porselenin doğmasını sağlamıştır.
Kalita’nın spiralimsi/yivli kenarları ilk bakışta Hario’yu çağrıştırır. Ancak Hario’nun aksine konik değil düz bir tabanı vardır ve yine tek büyük bir delik yerine Melitta’yı andırır şekilde 3 adet küçük delikten kahveyi tahliye eder. Bu delikler tahliye süresini belirgin şekilde yavaşlatır. Ortaya dengeli, aroma ve tatların belirginleştiği ve parlak tonlara sahip bir kahve çıkar. Kalita ile çok basit birkaç adımı izleyerek hatasız ve tekrarlanabilir kahveler yapabilirsiniz.
Tabanı düzdür ve 3 adet küçük delik vardır
Değişik malzemelerden (metal, cam, seramik, bakır) ve 2 ayrı boyda (#155 ve #185) üretilir
Temizlemesi kolaydır
Demleme boyunca sıcaklık kontrolü sağlar
Kağıt filtre kahve yağlarını emer ve bitterness’ı azaltır
Kontrollü döküşle demleme zamanı ayarlanabilir
Muffin’i andıran kağıdı durularken suyu önce tam ortaya dökün. Kağıdın şekli bozulursa eşit demleme kabiliyeti de kaybolur. Kağıt iyice ıslanıp ağırlaştıktan sonra suyu kenarlara dökmeye başlayabilirsiniz. Merkezden kenarlara doğru suyu dökerken kağıdın üstünden yavaşça aşağı doğru bastırın. Dikkatli olun çünkü şekillerini kolaylıkla kaybederler. Saklarken de şekillerini korumaya özen gösterin. Dalgalı yapısı bozulursa Kalita’nın içine yerleştirmeniz imkansızlaşır.
Hario’nun aksine düz tabanı sayesinde daha büyük miktarlarda demleme yapabilirsiniz (20-25gr’a kadar).
Dalgalı kağıt kahveyi ekipmanın duvarlarından uzak tutarak havanın arada bir tampon görevi görmesini sağlar ve ısı kaybını epeyce önler. Kağıt adeta havada asılıdır. Bu açıdan Kalita’nın metal, seramik ya da cam olması ön ıslatmayı doğru yapmanız halinde önemsizleşir.
Kahve su oranında 1’e 15 ile 1’e 17 arasında bir ölçü tutturabilirsiniz. Su sıcaklığı da 92-96 C arasında değişebilir. Süreniz 3-4.30 dk. aralığında olabilir. Öğütme seviyesi vermek zordur. Filtre çekimine yakın denebilir. 20 gr’dan daha fazla kahve kullanacaksanız biraz daha kalın çekin ama.
Tek bir delik yerine üç delik olması kanallaşma (suyun sinsice akabileceği en kestirme yolu bulması) ihtimalini minimize eder.
Kağıt ile Kalita arasında minimum temas olması hem ısı kaybını azaltır hem de suyun kahve yatağı üzerinde dağılımını (hidrodinamik yayılım) kolaylaştırır.
Kalita Wave geometrisi damlatma/biraz da immersiyon metotlarının bileşimini sunar: gövdeli ama berraklığını koruyan bir sonuç verir.
Bu sıra dışı geometrisi hızlı bir akışın ve türbülansın yaratacağı ajitasyonun negatif etkilerini yavaşlatır. Bu açıdan ister süreğen bir döküşle isterse de fraksiyonel döküşle her zaman iyi bir netice alabilirsiniz.
Kağıt yalıtım sağlasa da, doğru şekilde dökmezseniz su aradaki boşluktan fincana akarak çözme görevini yerine getiremeden kahveyi seyreltecektir.
Kademeli/fraksiyonel döküşün riski her bir döküşle birlikte kahve yatağında yeni bir ajitasyon yaratılmasıdır. Kettle’ın ucunu olabildiğince yatağa yaklaştırarak (0.5-1.0 cm kadar) bu bir parça önlenebilir.
Demleme suyunun tamamını kesintisiz bir şekilde döküp Kalita’nın suyu yönlendirmesine izin verebilirsiniz. Suyu doğrudan kahve yatağının üzerine değil de yine suyun üzerine döktüğünüz için demleme sürecinin kendisine ve yatağın yapısına müdahale etmemiş olursunuz.
Kalita Demleme Kartı Ön Sayfasını İndirmek İçin Tıklayın
Kalita Demleme Kartı Arka Sayfasını İndirmek İçin Tıklayın